Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 03. 2013. 19:04 >> 19:05
1

Stručne službe SSSCG: Novi slučaj mobinga

Sindikat zaposlenih u Stručnoj službi Saveza sindikata Crne Gore tvrdi, u saopštenju dostavljenom Portalu RTCG, da je ugroženo zdravstveno stanje njihovg kolege Ratomira Stamatovića novi primjer mobinga generalnog sekretara SSCG Zorana Masoničića.

U saopštenju se navodi da je Ratomiru Stamatoviću pozlilo na radnom mjestu, da je hitno prebačen na Koronarno odjeljenje Kliničkog centra, gdje se obavljaju pretrage. Predsjednica Sindikata zaposlenih u Stručnoj službi SSCG, Senka Rastoder, navodi da je Stamatoviću pozlilo od stresa koji mu je priredio Zoran Masoničić.

„Masoničić je naredio Pravnoj službi da Stamatoviću pripreme otkaz uz zvanično obrazloženje da mu to radno mjesto više nije potrebno. Svim zaposlenima u Stručnoj službi SSCG jasno je da je pravi razlog otkaza Stamatoviću to što nije okrenuo leđa kolegama i sarađivao je sa sindikalnom organizacijom, a posebno zato što je kolegama juče obezbijedio salu za održavanje uredno najavljene konferencije za novinare, što je u suštini posao ljudi koji tamo rade“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se, dalje, navodi da je ovo treći član Sindikalne organizacije SSCG koji, zbog stresova na radnom mjestu i mobinga Zorana Masoničića završava u Kliničkom centru, sa ozbiljnim zdravstvenim posljedicama.

Iz sindikalne organizacije zaposlenih u SSSCG navode da će predsjednik Sindikata finansijskih organizacija Krsto Pejović braniti Stamatovića na sudu, jer smatra da je Masoničićev potez pravno neosnovan.

„Sindikalna organizacija uvjerena je da je represija i osveta osnovni motiv otkaza Stamatoviću i poziva sindikalnu javnost, a posebno predsjednika Skupštine SSCG Danila Popovića i organe Saveza da učine sve kako bi se zaustavilo ovakvo ponašanje generalnog sekretara, koje ima pogubne posljedice po zdravlje i život ljudi, a i SSCG“, navodi se u saopštenju koje je potpisala Rastoder.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније