Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 09. 2014. 19:35 >> 20:01

POVRATAK NA KOSOVO

Najljepše je u svom domu

Jedna od 12 porodica, koje su se vratile na Kosovo u opštinu Klina, je i domaćinstvo Elimsona Alije. Nakoon 16 godina u Crnoj Gori, sa suprugom i četvoro djece konačno ima novi dom u svom rodnom kraju.

Kuće za 12 porodica izgrađene su na zemlji koju je dodijelila opština Klina, na period od 40 godina sa mogućnošću produženja.

“Ovo je veoma važan događaj za našu opštinu i cijenimo doprinos koji je dala Vlada Crne Gore da se ovo ostvari. Ovo je jedan zajednički angažman za dobrobit građana koji su nam došli. Mi smo više nego zadovoljni i omogućićemo im dobar život ovdje”, kazao je Enver Beriša, potpredsjednik opštine Klina.

Dobra saradnja vlada Crne Gore i Kosova u proteklih godinu i po rezultirala je upravo povratkom raseljenih Roma. Željko Šofranac posebno se zahvalio opštini Klina koja je pokazala i želju i napravila domove za njihov život.

A oni koji će svoj život nastaviti na Kosovu imaju već ideju od čega će da žive i hrane porodicu.

Za one koji se odluče na dobrovoljni povratak i opština Peć bi do kraja godine na ovom placu trebalo da izgradi kuće za još 10 porodica. U ovaj program uljučeni su NVO Help, danski Komesarijat za zbrinjavanje izbjeglica u saradnji sa UNHCR-om. Značajan doprinos daje i Crveni krst čiji su predstavnici takođe bili u pratnji do Kosova.

Ljilja MIlić, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније