Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Portal Analitika ]

31. 08. 2014. 08:02 >> 09:21
68

SABOR OMLADINE

Amfilohije: Rušenje svetinja đavolji sabor

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je na jučerašnjem saboru pravoslavne omladine na Cetinju, da za razliku od takvih sabora postoje i oni na kojima se sabiraju da bi ubijali ljude, „kao što to danas čine u Ukrajini“, ali da to nije božiji, nego đavolji sabor.

"Takvih saobra je bilo i ovdje kod nas, kada su dolazili da nam sruše ovu svetinju, pa kad su minirali staru svetinju ovdje. I to je bio sabor, ali đavolji, a ovo je božiji sabor i on traje 2000 godina silom Duha svetoga u ime Hristovo. Dakle, slavoslovimo u Trojici jednoga Boga i mi hrišćani svih naroda zemaljskih proslavljamo ne bilo kojeg Boga, nego proslavljamo Boga koji je ljubav, vječna ljubav i Boga koji je tu svoju ljubav ugradio u vasionu i u nas ljude. Koje je najvažnije svojstvo nas ljudi od maloga do velikoga-to je ljubav bez koje ničega dobroga nema na zemlji. U ime Boga ljubavi, tu ljubav božiju ja vama djeco želim, tu ljubav koja nas je sabrala i koja vam je na grudima napisana i koja vam je u srcu upisana-poručio je Amfilohije.

Na Cetinju je juče pod sloganom „Slavoslovimo u Trojici Jedinoga Boga“ održan tradicionalni 15. po redu Sabor pravoslavne djece i omladine, koji svake godine organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska.

Пратите нас на

Коментари68

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније