Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 01. 2013. 16:18 >> 16:18

JAČANJE SARADNJE

Vlada i UNDP realizuju projekat Socijalni karton

Saradnja Ministarstva rada i socijalnog staranja i misije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori mogla bi se u ovoj i narednoj godini unaprijediti kroz finalizaciju projekta Socijalni karton, saopštio je resorni ministar Predrag Bošković.

On je, na sastanku sa stalnim predstavnikom misije UNDP u Crnoj Gori, Rastislavom Vrbenskim, kazao da će realizacija projekta Socijalni karton biti jedan od prioriteta Ministarstva.

Vrbenski je istakao da je taj projekat najveći koji misija UNDP realizuje u saradnji sa crnogorskom Vladom.

Predstavnici Vlade i UNDP-a su potpisali Sporazum o saradnji na realizaciji projekta Socijalni karton - Informacioni sistem socijalnog staranja u Crnoj Gori, čija je ukupna vrijednost oko 1,28 miliona eura.

Vlada ima obavezu, kako su naveli iz resornog ministarstva, da obezbijedi 1,15 miliona za finansiranje projekta, dok je učešće UNDP-a 127,99 hiljada eura.

Završetak prve faze projekta planiran za treći kvartal naredne godine. Vlada je, kako su saopštili, imenovala Odbor za upravljanje projektom, dok je za njegovu implementaciju zadužen UNDP.

„Projekt se za sada realizuje planiranom dinamikom. Formiran je Projektni tim koji trenutno radi na konceptu sistema, analizi procesa rada u centrima za socijalni rad, analizi korisničkih zahtjeva, izradi internih pravila i definisanje okvira za restrukturiranje procesa rada“, navodi se u saopštenju.

Bošković je na sastanku podsjetio i da bi polovinom aprila parlament trebalo da se izjasni o Predlogu zakona o socijalnoj i dječijoj žaštiti, koji je u skupštinskoj proceduri.

„Planirano je da novoformirana radna grupa do tada unaprijedi tekst Prijedloga zakona, uvažavajući pristigle predloge i sugestije. Uporedo sa unaprijeđenjem teksta Prijedloga zakona, radiće se i na izradi podzakonskih akata“, rekao je Bošković.

On je dodao da bi se na taj način obezbijedilo njihovo usvajanje i stupanje na snagu istovremeno sa Zakonom o socijalnoj i dječijoj zaštiti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније