Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 01. 2013. 15:21 >> 15:25

AFERA CKB

Ljumović ima 8 dana da se izjasni

Agencija za zaštitu ličnih podataka (AZLP) ostavila je bivšoj direktorici Crnogorske komercijalne banke (CKB), Milki Ljumović, rok od osam dana da se izjasni o navodima iz zapisnika nakon saslušanja specijalnog državnog tužioca, Đurđine Ivanović.

„Ukoliko Ljumović ne iskoristi tu mogućnost, Savjet bi mogao konstatovati da nema prigovora na zapisnik o inspekcijskom nadzoru i na taj način bi bio okončan ovaj slučaj“, rekao je agenciji Mina-business član Savjeta AZLP, Radenko Lacmanović.

Kontrolori Agencije su sredinom januara uzeli izjavu od Ivanović, zbog sumnje da je, saopštavajući informacije o zdravstvenom stanju Ljumović, prekršila Zakon o zaštiti ličnih podataka. Ivanović je navela detalje pregleda koji je Ljumović imala 26. decembra prošle godine na poliklinici u Rimu.

Lacmanović je kazao da je Savjet agencije na današnjoj sjednici zaključio da se predmetni zapisnik dostavi Ljumović na izjašnjavanje.

„Kontrolori su obavili nadzor kod Ivanović i sačinili zapisnik, a pri tom nije data mogućnost bivšem direktoru CKB-a da se izjasni o njegovoj sadržini. Veći dio zapisnika čini izjava Ivanović u kojoj ona pored iznošenja činjenica saopštava i niz konstatacija i ocjena o predmetnoj stvari“, objasnio je Lacmanović.

Savjet smatra da se mora dati prilika i drugoj strani na izjašnjenje.

„S obzirom na to da se nije radilo o zahtjevu na zaštitu prava već o nadzoru po službenoj dužnosti, Savjet je zaključio da se bez obzira na tu činjenicu zapisnik mora dostaviti i Ivanović, ali i Ljumović, čije je pravo na zaštitu ličnih podataka moguće povrijeđeno“, poručio je Lacmanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније