Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 03. 2013. 23:45 >> 23:37

ŠETNJA

Cetinje: Obilježen Svjetski dan Vode

Akcijom pod simboličnim nazivom „Šetnja za vodu“ nevladina organizacija Aktivna zona sa Cetinja počela je danas kampanju kojom će biti obilježen 22.mart - Svjetski dan Vode.

Današnji događaj u kojem su osim članova te NVO učestvovali i članovi izviđačkog odreda „Gojko Kruška“ počeo je na cetinjskom Blašića pazaru, a završio na izvoru Vrba u Dobrskom selu.

Na taj način i građani Cetinja su se pridružiti milionima ljudi širom svijeta  koji su „šetnjom za vodu“ iskusili koliko je stanovnicima pojednih zemalja teško da dođu do vode za piće, kazala je našem Radiju koordinatorka „Aktivne Zone“ Milena Pravilović.

Pravilović dodaje da se aktivnosti nastavljaju i narednih dana, a planirane su edukativne radionice za učenike osnovnih škola ali i za mališane u predsškolskim ustanovama.

„Organizovećemo i javnu tribinu zajedno sa Javnim preduzećem „Vododvod i kanalizacija“ sa kojim smo već organizovali akciju tokom koje smo uz račune za vodu podijelili edukativne flajere koji sadrže informacije o potrebi i načinu uštede vode“, rekla je Pravilović.

Kampanja se završava 22.marta kada će biti upriličena projekcija dokumentarnog filma o vodi „Svijet bez vode“ i uručene nagrade pobjednicima konkursa“Voda je život“

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније