Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 01. 2013. 12:49 >> 12:50

VRIJEDAN 30 HILJADA

Mojkovac dobio mamograf

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju, TIKA, donirala Domu zdravlja u Mojkovcu mamograf.

 

,,Donacijom je poboljšan zdravstveni sistem Mojkovca i olakšan skrinig, rano otkrivanje i dijagnostikovanje raka dojke,’’ rekla je direktorica  mojkovačkog Doma zdravlja Ikonija Minić.

Ranim otkrivanjem kancera, kaže Minić, znatno se povećavaju izgledi za trajno liječenje pacijentkinja.

Predstavnik turske agencije TIKA Birol Cetin objašnjava da prvi put sarađuju sa opštinom Mojkovac i da žele da unaprijede zdravstvenu zaštitu. Poručuje da će nastaviti sa investicijama u Mojkovac.

Predsjednik Opštine Dejan Medojević, naglasio je da mamograf košta 30.000 eura i najavio da se pripremaju novi projekti u saradnji sa turskom agencijom.

Prvi pregledi mamografom u mojkovačkom Domu zdravlja obaviće se naredne sedmice. Pregledi će biti besplatni i vršiće se na osnovu konsultacija sa izabranim doktorom.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније