Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 07. 2014. 15:11   >>  18:24 3

FILE O "INFORMERU"

Ne zloupotrebljavati slobodu govora

Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Štefan File poručio je, povodom pisanja lista Informer, da ne želi zloupotrebu slobode govora i da je zabrinut zbog tog slučaja.

On je, upitan da prokomentariše pisanje Informera o direktorici MANS-a Vanji Ćalović, rekao da ne želi da niko zloupotrebi fundamentalnu slobodu govora, na način na koji je vidio i o kom je obaviješten.

"Sa zabrinutošću gledamo medijsku scenu u ovom smislu u Crnoj Gori. Nadamo se da će biti preduzeti koraci od Vlade da bi se to raščistilo i nadam se da će novinari, u isto vrijeme, da se pridržavaju etičkih principa koje njihova profesija nosi", kazao je File novinarima u Kotoru, gdje je prisustvovao sastanku šefova diplomatihja zemalja zapadnog Balkana.

Na pitanje da li je moguće da dođe do zloupotreba grantova Evropske unije (EU), imajući u vidu tvrdnje crnogorskih zvaničnika da postoje sumnje u zloupotrebu sredstava Evropske komisije za praćenje izbora od MANS-a, File je rekao da je Komisija čuvar dogovora i da, kao takva, pridaje poseban značaj tome da sve bude po pravilima.

"Što se tiče konkretnog slučaja, sve je rađeno po pravilima, razgovarali smo o tome i račšistili da je sve rađeno po pravilima", kazao je on.

Upitan da prokomentariše izjavu crnogorskog ministra vanjskih poslova i evropskih integracija, Igora Lukšića, koji je izjavu šefa Delegacije Unije u Podgorici, Mitje Drobniča, nazvao trapavom, File je rekao da Delegacija u Podgorici radi vrlo važan posao i da njen odnos sa Vladom Crne Gore ima za njih najveći značaj.

"Delegacija treba sa zemljom domaćinom da radi u punom povjerenju i dobro i nadam se da će većina poslova da se obavlja svakodnevnim, ličnim kontaktima, a ne kroz medije. Delegacija EU je u Crnoj Gori, prije svega, da bi pomagala sa procesom pristupanja Crne Gore Uniji i mi smo iz Brisela u svakodnevnom kontaktu sa Delegacijom", naveo je File.

(Mina)

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније