Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 03. 2013. 09:33 >> 10:04

VODA SE POVLAČI

VIDEO: Situacija pod kontolom

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Podgorica, Radomir Pješčić kaže da je, kada je riječ o poplavama, situacija pod kontrolom i da se voda polako povlači. Pješčić kaže da će služba i danas nastaviti sa sanacijama posljedica nevremena.

VIDEO: Radomir Pješčić :

Direktor Javnog preduzeća (JP) Čistoća Borislav Đuranović, rekao je za RTCG da se voda povukla iz najkritičnijih područja, kao što su mjesna zajednica Proleter-Murtovina i jednim dijelom Konika, Ulica Franca Rozmana, Zetskih odreda, i ulica Vasa Bracanova.

Sva raspoloživa mehanizacija glavnog grada je jutros aktivna. Služba zaštite je uputila svoja specijalna vozila za ispumpavanje vode iz pojedinih objekata, takođe to je učinilo i Javno preduzeće Vodovod, kao  i Agencije za stanovanje. Uglavnom, situacija je pod kontolom „ rekao je Đuranović.

 

Dimitrije Tomašević iz Službe za zaštitu i spasavanje Nikšić, rekao je da se korito rijeke Zete izlilo u Gornjem Polju, Brezoviku,Zavrhu, Mokroj njivi.

„Voda se primakla stambenim objektima, ali za sada nisu ugroženi. Nekoliko lokalnih puteva je u prekidu. Potpuno je odsječeno naselje Štedim, u kom stanuje petnaestak domaćinstava. Jezera Krupac, Slano i Vrtac su puna i voda preliva preko brana, ali su mjesta u najnižem dijelu nikšićkog polja bezbjedna“ rekao je Tomašević.

Dodao je da je jedinica Službe zaštite i spasavanja Nikšić u mobilnom stanju , spremna da interveniše i pruži pomoć, ukoliko zatreba.

 

U Bijelom Polju građani danas nijesu zahtijevali intervenciju, rekao je predstavnik  te Službe zaštite i spasavanja, Zoran Puletić.

"U toku jučerašnjeg dana, usljed izlivanja rijeka Lim, Lješnica, Ljuboviđa, imali smo 22 intervencije. Crpjeli smo vodu iz podrumskih, radnih i prostorija za stanovanje. Tokom noći nije bilo potrebe za intervencijama.Svi radnici Službe zaštite i spasavanja su u pripravnosti," kazao je Puletić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније