Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 07. 2014. 13:40 >> 13:43
32

JOVANOVIĆ TVRDI

"SPC je neprijatelj države i nacije"

Crna Gora će, dok god budu pripadnici strane organizacije (SPC) u crnogorskim državotvornim objektima, biti okupirana država, poručio je na Opštecrnogorskom zboru na Cetinju u petak predsjednik Crnogorskog nacionalnog vijeća Slobodan Jovanović.

 

 

On je rekao da se treba imati svijest „da mi ne možemo dovoditi u pitanje postojanje SPC u Crnoj Gori“.

„Nažalost, za pretpostaviti je da ćemo i nadalje imati instituciju u Crnoj Gori koju ću, bez imalo zazora, nazvati najvećim i najozbiljnijim neprijateljem crnogorske nacije i države Crne Gore kao izraza istorijskih težnji crnogorskog naroda za sopstvenom, nezavisnom državom. Ono što je nama činiti jeste da ta hidra, koja je svojim kracima uklještila Crnu Goru, izađe iz objekata koji su bili vlasništvo CPC i koji su trajni spomenici naše državnosti i našeg trajanja“, kazao je Jovanović.

On je rekao da ostaje nada da će se „povratkom tradicionalnih sakralnih objekata, naročito onih sa oreolom državotvornosti, u ruke Gore smanjiti moć destruktivne, političke organizacije SPC u Crnoj Gori“.

„I da će jedan od važnih konstituenata crnogorskog identiteta donijeti jednu sasvim drugačiju svijest. Svijest utemeljenu u onome što jesmo i ko smo bili kroz čitavu svoju istoriju“, kazao je on.

Kazao je da ovo nijesu vremena u kojoj je nužna tradicionalna crnogorska hrabrost.

„Mada ni to nije na odmet. Ovo je vrijeme u kojem nam je potrebna pamet, obrazovanost, upornost i strpljenje. Mržnja i netrepjeljivost ne donosi ništa i loš su saveznik“, kazao je on.

Pozvao je osnovanje organizacije preko kojih bi se udruženim glasovima obavještavala međunarodna javnost o ponižavajućem položaju Crnogoraca u sopstvenoj državi.

„O nemogućnosti da Crnogorci - vjernici posjećuju i vrše vjerske obrede u objektima koje su im đedovi podizali. Nemojte dozvoliti da vikom i parolama ispraznite svoj bijes, a onda odete kući i nastavite sa svakodnevicom. I tako do sljedeće prilike. U Crnoj Gori postoje medijske kuće, nevladine organizacije, koje su vrlo umješno iskoristile evropsku osjetljivost na ljudska prava, prečesto i simulirajući svoju ugroženost zarad lične koristi. Mi, Crnogorci, nemamo potrebe da simuliramo. Samo treba da izađemo pred svjetsku javnost sa činjenicama o nepravdi svjetskih razmjera, o narodu koji je vjekovima čuvao slobodu koja je brutalnom silom prema Crnoj Gori, Crnogorcima i pravnim nasiljem bačena pod noge od strane tzv. bratskog naroda“, kazao je on.

 

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније