Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 07. 2014. 10:43   >>  19:03 22

KAD PRIFALI GORIVA

Golf TDI na ulje!

Koliko vam se puta desilo da je vašem dizelašu prifalilo nafte, a da ste bili daleko od pumpe? Sigurno nijeste znali da ste taj problem, umjesto na pumpi, mogli riješiti u najbližem marketu!

 

To je potvrdio eksperiment Portala RTCG sa jestivim uljem. Naime, ekipa Portala je sipala dva litra jestivog ulja u gotovo prazan rezvoar Golfa 4 1,9 TDI, kako bismo dokazali da turbo-dizel motori mogu da koriste i alternativna ekološka goriva.

Za ovaj izum pojedinci su znali i devedesetih godina, u vremenu sankcija kada se gorivo kupovalo na bonove.

Čovjek koji nam je otkrio tajnu „auta na ulje“, kazao je da je taj izum najbolje funkcioniše ako uz ulje u rezervoaru ima bar malo nafte, zbog lakšeg startovanja motora. Takođe je kazao da se može koristiti i maslinovo ulje, samo što je skuplje: "Ali, ko voli da se zdravije vozi..." dodao je u šali.

Ljudi koji su duže koristili ulje za svoje dizelaše, saopštili su nam da to nije ostavilo nikakve štetne posljedice po njihova auta, ali da se korišćenje tog goriva preporučuje za TDI motore. Zanimljivo je da se sa litrom ulja može preći ista kilometraža kao kada koristite dizel gorivo.

Korišćenje ulja predlažemo kao rješenje u slučaju nužde, kada prifali nafte, a za njegovu stalnu upotrebu  ipak treba konsultovati stručnjake. Od nus pojava korišćenja ulja primijetili smo da se iz auspuha osjeća miris priganica.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније