Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 07. 2014. 18:44 >> 18:47
1

KOSANICA

Pljevljak Slaviša Pupović prva kosa CG

Na tradicionalnom takmičenju kosaca koje je danas na Kosanici kod Pljevalja, održano u okviru 19. manifestacije „Prva kosa Crne Gore“, prvo mjesto osvojio je Pljevljak Slaviša Pupović. Drugo i treće mjesto osvojili su Mirko Kecman iz Bosanskog Petrovca i Nedeljko Kerlec iz Ljiga (Srbija).

Kosci iz Crne Gore osvojili su prvo mjesto i u ekipnom takmičenju, dok su ekipe iz Republike Srpske i Srbije osvojile drugo i treće mjesto. U kategoriji djece kosaca, do 15 godina, Pljevljaci su, takođe, bili uspješni, pa su drugo i treće mjesto osvojili Nikola Damjanovic i Dragutin Đuković, dok je u toj kategoriji najbolji bio gost iz Bosanskog Petrovca Aleksandar Banjac.

U drugom dijelu manifestacije, održane pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, održana su takmičenja u tradicionalnim igrama, kao što su trka veterana, bacanje kamena s ramena, skok s mjesta u dalj i navlačenje konopca.

Ekipa NVU „Prva kosa Crne Gore“, koja je i organizator ove manifestacije, pokazala je najveću snagu i umijeće u takmičenju u navlačenju konopca. U bacanju kamena s ramena najbolji je bio Radovan Zeković sa Žabljaka, u skoku u dalj pobijedio je Milan Marković iz Prenćana (Pljevlja), dok je u trci veterana  najbrži bio Vučko Kljajević iz Đurđevića Tare, takođe pljevaljska opština.

I ove godine značajan broj posjetilaca ispratio je manifestaciju koja se organizuje u cilju očuvanja tradicije i promocije sela, očuvanja i korišćenja potencijala za bavljenje poljoprivredom, ne samo na području pljevaljske opštine, već uopšte na sjeveru Crne Gore.

Osim Ministarstva, kao glavnog pokrovitelja, održavanje manifestacije pomogla je i opština Pljevlja i drugi sponzori.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније