Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

02. 07. 2014. 15:27 >> 15:37
3

PREDSTAVNICA OEBS-A

Mijatović zgrožena pisanjem Informera

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija, Dunja Mijatović, poručila je da je zgrožena pisanjem Informera o direktorici MANS-a, Vanji Ćalović, navodeći da ne može da vjeruje da Crna Gora to prihvata.

 



"Moj mandat mi ne dozvoljava da ulazim u sadržaj medija, ali u ekstremnim slučajevima, kao što je ovaj, imam svoj stav. Zgrožena sam i ne mogu da vjerujem da je to nešto što Crna Gora prihvata kao država i društvo i nadam se da će se samo čuti osude ovakvog novinarstva, ako se uopšte i može nazvati novinarstvom", rekla je ona.

Mijatović je, na konferenciji za novinare, rekla da je užasnuta i da je veliki problem što se u svemu tome vidi poziv na odstrel određene osobe.

"Samom činjenicom da je ovo postala glavna tema o kojoj se diskutuje ukazuje se da danas možda ima mnogo junaštva u Crnoj Gori, ali ono što vidim da je ponestalo je čojstvo", rekla je ona.

Na određen način, kazala je ona, vidi da je puno junaka i onih koji brane sebe od drugog, ali malo onih koji brane drugog od sebe.

Mijatović je poručila da, od početka mandata od 2010. godine, prati situaciju i u Crnoj Gori i regionu i, kako je rekla, situacija ni najmanje nije ružičasta.

"Toga smo svi svjesni, ali to ne znači da svi ne treba da se potrudimo i uključimo, i Vlada, i civilno društvo, međunarodne organizacije, govorim i o sebi i funkciji koju obavljam, jer mislim da je potrebno puno više uraditi da bi došlo do nekih pozitivnih procesa i promjena", kazala je ona.

Prema riječima Mijatović, napadi na novinare i medijske kuće jedan je od najvećih problema u Crnoj Gori.

Mijatović je podsjetila na obilježavanje desetogodišnjice ubistva Duška Jovanovića, navodeći da je to i dalje jedan negativan pečat koji obilježava Crnu Goru kao zemlju koja još nije dovela do kraja istragu o to ubistvu.


Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније