Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 06. 2014. 12:47 >> 12:48

FRONT TVRDI

Plantaže nelegalno ogradile Cijevnu

Akcionarsko društvo Plantaže nelegalno je ogradilo prilaz rijeci Cijevni, koja je javno dobro, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF). Odbornik tog saveza u podgoričkom parlamentu, Omer Šarkić kazao je da su Plantaže nezakonitom ogradom, koja nije postavljena na njihovom zemljištu spriječili, prilaz rijeci više od tri kilometra.

 

Šarkić je rekao jda je Zakon jasan po tom pitanju i da niko nema pravo da spriječi prilaz javnom dobru, čak iako je vlasnik zemljišta.

„Od 30 jula prošle godine kao građanin vodim  donkihotovsku borbu sa institucijama da uklone ovu ogradu i omoguće prilaz javnom dobru. Napisao sam desetine prijava , podnesaka i žalbi Upravi za inspekcijske poslove a njihovi  odgovori  su amaterski, neodgovorni, neistiniti i pokazuju potpunu zarobljenost institucija“, naveo je Šarkić u saopštenju.

On smatra da taj slučaj pokazuje da je građanin kao pojedinac nemoćan da se izbori  za svoja prava  i da samovolja velikih firmi i inertnih institucija može da ugrozi opšti interes.

„Iako su zakoni u našoj državi u velikoj mjeri dobro napisani i koncipirani, po ko zna koji put se  pokazuje da nema ko da ih primjenjuje“, rekao je Šarkić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније