Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 06. 2014. 17:59 >> 18:00
1

INFORMER

MANS: Nejasna odluka suda

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) pozdravila je odluku Suda o privremenoj zabrani distribucije Informera, ocjenjujući da se radi o gestu zdravog razuma. Međutim, u toj NVO se pitaju kakav efekat ima zabrana distribucije nečega što je već distribuirano, ako ona ne uključuje i zabranu širenja sličnih sadržaja i na današnji dan i eventualno u narednom periodu.

Osnovni sud u Podgorici je danas donio rješenje kojim se privremeno zabranjuje distribucija objavljenog programskog sadržaja u Informeru od 14,16, 17, 18, 19, 20, 21, 23, 24. i 25. juna, do pravosnažnosti odluke o zabrani.

„Nastavak kampanje tog lista uprkos ovakvoj odluci suda, potvrdio bi da je pravosuđe nemoćno da zaštiti bilo kog pojedinca, pa i samu državu, od podzemlja povezanog sa politikom“, kaže se u saopštenju te nevladine organizacije, koje je prenijela Mina.

Navodi se da nikada nijedna novina nije šest puta za redom na svojoj naslovnoj strani imala takvu izopačenu pornografiju sa tako ponižavajućim i degradirajućim pitanjem koje je zasnovala isključivo na onome sto je napisao jedan "anonimni" korisnik na jednom sajtu na cijelom internetu.

„Na osnovu malicioznog pitanja tog korisnika, za koga se ispostavilo da koristi e-mail vbpopovic@yahoo.com, na 11 naslovnih strana jednog lista se ne spominje ni jedna druga osoba osim Vanje Ćalović“, kazali su iz MANS-a.

Iz MANS-a su zahvalili kolegama iz OCCRP-a, mreže istraživačkih novinara koja u nekoliko zemalja istražuje organizovani kriminal i korupciju, što su im njihovi eksperti pomogli da dođu do činjenica o, kako su naveli, podmetačima te podmukle afere.

„Samo jedan trag koji je ostao na arhivi sajta na internetu, zahvaljujući nepažnji ili neznanju Popovića, pomogao je da sve veći broj tvoraca ove podmukle namještaljke postane poznat javnosti", kaže se u saopštenju.

Iz MANS-a su kazali da su, ipak, iznenađeni sto se u tu bolesnu i besprizornu kampanju uključila i Demokratska partija socijalista, jer su, kako navode, uvjereni da u redovima te partije ima mnogo onih koji se stide takvih metoda obračuna sa neistomišljenicima.

Oni su poručili premijeru Milu Đukanoviću „i svim njegovim kumovima i prijateljima koji Crnu Goru koriste da bi se nezakonito bogatili, da nas ne plaši njihova medijska, doušnička, obavještajna, montažna, finansijska, internet, ulična, pa ni podzemna i kriminalna infrastruktura“.

„Njihove bestijalne laži i podvale ne mogu sakriti činjenice i istinu koju zna ogromna većina Crne Gore: da je ova haranga protiv Ćalović najbezobzirnija i najpodmuklija osveta ovog režima nezabilježena na ovom prostoru“, kaže se u saopštenju koje prenosi agencija Mina.

Navodi se da je MANS uspio da pronađe da je sličnu gnusnu montažu napravio jedan afrički režim prije nekoliko decenija, protiv žene koja se borila za prava tog naroda, a da u skorije vrijeme ništa slično ovome nije zabilježeno.

„Uvjereni smo da se ogromna većina građana stidi što će ovaj primjer ostati u istoriji zabilježen kao crna mrlja na obrazu ove države koja se dičila svojim junaštvom i zaštitom žena od ponižavanja drugih, a ne kukavičkim podmetačinama ženi koju ne mogu da zastraše ni pobijede argumentima“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније