Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 06. 2014. 13:36 >> 20:35
6

VIJEK OD VELJEG RATA

Vujanović sjutra u Sarajevu

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović prisustvovaće, sjutra u Sarajevu, obilježavanju 100.godišnjice od početka Prvog svjetskog rata.

Iz Vujanovićevog kabineta je saopšteno da će on, zajedno sa predsjedavajućim BiH Bakirom Izetbegovićem, predsjednicima Austrije Hajnc Fišerom, Hrvatske Ivom Josipovićem, Makedonije Đorđem Ivanovim i visokim zvanicama iz regiona, prisustvovati koncertu Bečke filharmonije, koji se održava povodom obilježavanja 100. godišnjice rata.

Sarajevski atentat, 28. juna 1914, poslužio je kao povod za izbijanje Prvog svjetskog rata. Tog dana je Gavrilo Princip, pripadnik tajne organizacije ''Mlada Bosna" izvršio atentat na austrougarskog prijestolonasljednika i nadvojvodu – Franca Ferdinanda i njegovu suprugu Sofiju.

Prvi svjetski rat, vođen od 1914 do 1918 godine, je bio najveći sukob u istoriji, do izbijanja Drugog svjetskog rata.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније