Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 06. 2014. 17:13 >> 17:17

DIREKTOR AGENCIJE

Minimalna dopuna i dalje 1 euro

Direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Zoran Sekulić kazao je danas da su odluke crnogorskih operatera Telekoma i M:tel-a o povećanju minimalne dopune sa jednog na dva eura bez zakonskog utemeljenja i dodao da je Agencija obavezala operatere da te odluke stave van snage do prvog jula ove godine.

„Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost bavila se u poslJednje vrijeme i pitanjem koje je aktuelizovano u javnosti, a koje se odnosi na odluke crnogorskog Telekoma i M:tel-a o povećanju cijena doplate u pripejd uslugama u mobilnoj telefoniji sa jednog na dva eura. Agencija je proučila propise koji se odnose na tu vrstu servisa i propise koji se odnose na zaštitu potrošača i utvrdila i kod jednog i kod drugog operatera činjenično stanje i našla da za takve odluke nije bilo zakonskog utemeljenja. Iz tog razloga Agencija je obavezala i jednog i drugog operatera da te odluke stave van snage i ostavila rok do prvog jula ove godine“, naglasio je Sekulić.

Kako prenosi Portal Analitika, Sekulić kaže da operateri moraju da izmjene opšte uslove pružanja servisa elektronskih komunikacija kojim se bave, regulišu ova pitanja i dostave Agenciji tipski pretplatnički ugovor koji se odnosi na pripejd usluge.

„Tek nakon toga, eventualno bi bili u mogućnosti da odlučuju o cijeni, odnosno visini doplate. To znači da je minimalna cijena doplate i dalje jedan euro, kako je to bilo u vrijeme prije donošenja sporne odluke“, istakao je Zoran Sekulić.

Podsjećamo da su početkom ovoga mjeseca crnogorski Telekom i M:tel donijeli odluku o povećanju minimalne dopune sa jednog na dva eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније