Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 06. 2014. 12:24 >> 12:30

KAD PIJEM NE VOZIM

Akcija "Pijane naočare" u Podgorici

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Pivarom „Trebjesa“, organizovala je danas aktivnost "Pijane naočare", u okviru kampanje “Kad pijem ne vozim”.

 

Komandir Stanice policije za bezbjednost saobraćaja Centra bezbjednosti Podgorica Darko Đukić kazao je da je cilj akcije podizanje svijesti građana o važnosti saobraćajnih propisa.

"Ona je preventivnog karaktera, da se građani edukuju o štetnosti posljedica konzumiranja alkohola i posljedica do kojih može doći. U cilju smanjenja broja nezgoda sa najtežim spoljedicama i pored niza drugih aktivnosti, sproveli smo i ovu akciju", kazao je Đukić.

Kazao je kako je akcenat stavljen na preventivno upoznavanje s posljedicama do kojih može da dođe, navodeći kako nemaju namjeru da sankcionišu vozače.

Menadžer korporativnih komunikacija u Pivari Natalija Milić kazao je da ovo nije prva godina kad se kampanja organizuje.

"Njen cilj je preventivno djelovanje na sve učsnike u saobraćaju, posebno da se ne sijeda u alkoholisanom stanju. 'Pijane naočare' imaju za cilj da se simulira stanje alkoholisanost od 0,4 do dva i po promila. Svi će moći da vide kako alkohol utiče na koordinaciju pokreta", kazala je ona. 

Pogledajte kako izgleda kad trijezni vozači stave "pijane naočare".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније