Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 06. 2014. 11:54   >>  11:55

ODLUKA AGENCIJE

RDC operator digitalnog multipleksa

Agencija za elektronske medije izdala je Radio-difuznom centru (RDC) odobrenje za pružanje audiovizuelnih medijskih usluga pod nazivom MUX 1.

 

 

Dobijanjem odobrenja RDC je stekao status operatora prvog multipleksa digitalne zemaljske radio-difuzije sa pokrivanjem cjelokupne teritorije Crne Gore.

„To znači i pravo da svoju uslugu pruža posredstvom radio-difuznih frekvencija u sve četiri alotment zone za DVB-T/DVB-T2 koje su definisane Planom raspodjele radio frekvencija za digitalnu zemaljsku radio-difuziju i to na kanalima 43 u alotmenutu Bjelasica, 35-Lovćen, 24-Podgorica i 49-Tvrdaš“, kaže se u saopštenju.

U katalogu programa prvog multipleksa će se, za početak, naći dva televizijska i dva radijska programa nacionalnog javnog servisa Radio televizija Crne Gore, čije je programe RDC dužan da distribuira bez naknade putem slobodnog pristupa.

„Ostali crnogorski kanali će pravo pristupa prvom multipleksu moći da ostvare na javnom konkursu koji će biti raspisan u drugoj polovini 2014. godine“, navodi se u saopštenju Agencije za elektronske medije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније