Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 01. 2013. 09:41 >> 09:42

Upozorenje

Povlači se lijek koji se prodaje i u Crnoj Gori

Lijek “diane 35”, koji se koristi kao kontraceptivna pilula, povlači se sa tržišta, saopštila francuska Agencija za bezbjednost ljekova. Lijek je registrovan i kod nas, a distributer je firma “Farmegra”.

Direktor francuske Agencije za bezbjednost ljekova Dominik Maraninki kazao je da je odlučeno da se lijek “diane 35” povuče sa tržišta, prenose francuski mediji.

Kao razlog povlačenja navode se česte nuspojave - krvni ugrušci i moždani udari, ali i povezanost sa smrtnim slučajevima.

Iz crnogorske Agencije za ljekove je rečeno da će se javnosti obratiti čim dobiju zvaničnu informaciju o tom slučaju.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније