Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 03. 2013. 13:12 >> 13:03

DONACIJA HITNOJ

Reforma zdravstva Kolašinu donijela kvalitetne promjene

Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Kolašinu danas dobio vrijednu donaciju od crnogorskog Telekoma u vrijednosti od 34 hiljade eura. Riječ je o dva vozila koja će se koristiti za potrebe hitne pomoći u Kolašinu i Žabljaku. U radnoj posjeti Kolašinu danas su boravili ministar zdravlja Miodrag Radunović i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Kenan Hrapović.

U razgovorima sa predsjednikom Opštine Kolašin, Darkom Brajuškovićem, te menadžmentom Doma zdravlja, Radunović i Hrapović su istakli značaj reforme zdravstva koja je u toku i koja je Kolašinu već donijela kvalitetne promjene.

”Kolašinski Dom zdravlja, nakon dužeg vremena, postao je privlačno mjesto za ljekare i druge medicinske radnike, rezultat takvog ambijenta i potreba Kolašina su dvije odobrene specijalizacije koje će doprinijeti još kvalitetnijem pružanju usluga u ovom turističkom centru. U cilju podizanja nivoa zdrastvene zaštite u proteklom periodu, kolašinski Dom zdravlja je dobio savremeni digitalni rentgen aparat koji, uz drugu opremu koju posjeduje ova zdravstvena ustanova, omogućava uz posredovanje optičkih vlakana, brzu komunikaciju ovdašnjih ljekara sa svojim kolegama u podgoričkom KC-u. Nedavno je izgrađeno i opremljeno porodilište u kojem su na svijet došle četiri zdrave bebe. Sve ovo govori da integracija zdravstvenog sistema ne umanjuje dosadašnji nivo usluga već ga, naprotiv, u kontinuitetu unaprjeđuje, kazao je Radulović.

Ovakve ocjene dijeli i direktorica kolašinskog Doma zdravlja, Dragica Popović, koja kaže da je“Klinički centar već pola godine preuzeo specijalističke zdravstvene zaštite, kao što su labaratorijske i druge dijagnostičke procedure, tako što se uzorkovani materijali iz Doma zdravlja šalju u KC. Zaokruživanjem na ovaj način započete regionalizacije povećava se dostupnost zdravstvene zaštite građanima koji stiču mogućnost da lakše i brže dođu do specijalističkih pregleda, jer će moći da na jednom mjestu obave sve preglede“, smatra direktorica Doma zdravlja u Kolašinu.

 

Kolašinskom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, danas je izvršni direktor Telekoma Rudriger Šulc predao ključeve od dva sanitetska vozila marke Dacija Logan, donaciju te kompanije, koja će se koristiti za potrebe hitne pomoći u Kolašinu i Žabljaku, a po potrebi i na teritoriji drugih jedinica Zavoda. Šulc je izrazio zadovoljstvo što je pomoć stigla do onih kojima je i najpotrebnija i što će podići nivo zdrastvene zaštite u ove dvije opštine.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније