Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 06. 2014. 15:46 >> 15:49

BIJELO POLJE

Predstavljeni projekti za poljoprivrednike

Opštine Bijelo Polje i Kolašin u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovale su danas u tim sredinama prezentaciju dva projekta. Riječ je o jedinstvenom registru poljoprivrednih proizvođača i javnom pozivu za grantove iz programa MIDAS 5 „Upravljanje stajskim đubrivom“.

Predstavnici ministarstva, bjelopoljskim poljoprivrednicima prezentovali su Registar poljoprivrednih proizvođača i mogućnosti podrške investicijama u poljoprivredi kroz program  Midas 5, koji se odnosi na izgradnju objekata za smještaj tečnog i čvrstog stajskog đubriva te opreme koja je potrebna za manipulaciju stajnjakom.

Kordinator Službe za selekciju stoke Gojko Banović saopštio je poljoprivrednicima da će primjena standrarda u upravljanju stajskim đubrivom i otpadnim vodama biti obavezna za sve poljoprivrednike jer će biti jedan od uslova za konkurisanje za projekte kako iz fonda Svjetske banke, tako i iz sredtstava agrobudžeta Crne Gore. Poziv je upućen 2.juna i biće otvoren do 17. jula.

Kroz peti poziv MIDAS-a biće podržani projekti izgradnje i rekonstrukcije objekata za skladištenje stajskog đubrivo, bilo da se radi o čvrstom ili tečnom stajnjaku, te nabavka priključne mehanizacije za transport i nanošenje stajnjaka.

Šef Savjetodavne službe za biljnu proizvodnju, Vukota Stanišić , poljoprivrednicima je pojasnio  značaj jedinstvenog registra koji podrazumijeva podatke o kompletnom gazdinstvu. Registar će biti osnov za ostvarenje svih budućih subvencija,kazao je on.

„Oba projekta imaju za cilj da pripreme crnogrorski sektor poljoprivrede za buduće članstvo u EU i sprovođenje zajedničke poljoprivredne politike “, naglasila je predstavnica Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Darka Pajović.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније