Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 03. 2013. 15:10   >>  15:00

CRNA GORA

Osniva se Sindikat medija

Sindikat medija koji će se baviti poboljšanjem socio-ekonomskog položaja zaposlenih u medijskum kućama biće uskoro osnovan, u okviru Unije slobodnih sindikata.

Generalni sekretar USS Srđa Keković  očekuje Sindikat medija značajno doprinese borbi za bolji položaj radnika u Crnoj Gori.

Keković je kazao da će svi koji se učlane u sindikat djelovati individualno, a ne na novou kolektiva iz kojih dolaze.

Predstavni medija očekuju da sindikat štiti interese zaposlenih u medijima ali i honorarnih saradnika i slobodnih novinara.

Pristupnice Sindikatu, moći će da se potpišu u narednih 20 dana, a mjesečna članirina će biti dva eura. Potrebno je kontaktirati stručnu službu USS, putem telefona ili mejl adresa.

Nakon prikupljenih pristupnica, kako je najavljeno, kreće procedura formiranja skupštine i izbora sindikalnog rukovodstva.

Inicijativu o osnivanju Sindikata pokrenuli su 28 novinara iz crnogorskih medija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније