Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 06. 2014. 08:19   >>  08:21 3

IZ JAVNOG SEKTORA

Dopunski rad obavlja 70% ljekara

Gotovo 70 odsto ljekara iz javnog sektora radi u privatnim zdravstvenim ustanovama i taj posao rade dopunski.

 

Predsjednik Sindikata zdravstva Ljiljana Krivokapić kazala je za Blic Crna Gora da "niko nema pravo da zabrani ljekaru da radi dopunski posao".

"Ali se mora urediti sistem i legalizovati u normalne tokove sa podacima koji doktor gdje radi i koliko puta sedmično je angažovan", kazala je Krivokapić.

Ona je istakla da u Crnoj Gori nema previše privatnih zdravstvenih ustanova.

"Evropski standard podrazumijeva omjer od 30 naprema 70 procenata u korist privatnih zdravstvenih ustanova, a od nas je obrnuto. Ta dva sektora treba da se dopunjuju. U Crnoj Gori najveći problem je što su prisutne nelegalne zdravstvene ustanove i što se pregledi obavljaju u garažama ili po privatnim stanovima", kazala je Krivokapić.

Iako su privatne zdravstvene ustanove počele ubrzano da se razvijaju, pojavio se, ističe ona, problem sa manjkom kadra.

"Ljekari su dobijali saglasnost od direktora Kliničkog centra da mogu obavljati dopunski rad, a onda je došlo i do zloupotreba, jer je veliki broj ljekara angažovan u ustanovama koje nijesu umrežene", objasnila je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније