Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 03. 2013. 19:33 >> 19:55

REAGOVANJE

UP: Policija asistirala u skladu sa zakonom

Policijski službenici asistirali su Komunalnoj policiji u Beranama shodno zakonu, na osnovu blagovremeno podnesenog i cjelovitog zahtjeva za asistenciju, koji je Komunalna policija 7. marta, saopšteno je iz Uprave policije.

Nekoliko nevladinih organizacija i udruženja zatražilo je od ministra unutrašnjih da ispita okolnosti pod kojima je policija jutros uklonila blokadu mještana Beransela na Vasovim vodama, pošto su ih, kako navode, mještani obavjestili da im policija prilikom intervencije nije pokazala nikakvo rješenje ili bilo kakav dokument već su se pozvali na usmenu naredbu pretpostavljenih.

„Uprava policije je dužna da postupi po zahtjevu za asistenciju, ukoliko je podnesen shodno Pravilniku o uslovima i načinu pružanja pomoći državnim organima, organima lokalne uprave i pravnim licima u postupku izvršenja njihovih odluka, što je ovdje bio slučaj“, navode iz UP.

„Uprava policije pritom ne ulazi u zakonitost same sadržine zahtjeva, odnosno da li je navedeno Rješenje zakonito doneseno, već samo cijeni da li je zahtjev za asistenciju podnesen shodno Pravilniku“.

Iz Uprave policije su saopštili da su, zbog sprječavanja službenika Komunalne policije da izvrše službenu radnju – odlaganje otpada na deponiji na Vasovim vodama, policijski službenici, „nakon upozorenja, pozvali šest lica, koja su se nalazila na kolovozu, na obavljanje informativnog razgovora u službenim policijskim prostorijama. Oni su dobrovoljno ušli u službeno policijsko vozilo i dovezeni su u PJ Berane, gdje je sa njima obavljen razgovor. Nakon razgovora, izrečena im je mjera upozorenja i oni su pušeni bez zadržavanja. Prema njima nisu preduzimane druge policijske mjere i radnje, u smislu procesuiranja ka nadležnom organu“.

Kamioni Komunalnog preduzeća su, nakon toga, nesmetano odložili otpad.

“Službenici PJ Berane u današnjem postupanju nisu upotrebljavali sredstva prinude prema bilo kom licu. Nijedan građanin ili pravno lice nisu imali bilo kakvu primjedbu na postupanje policijskih službenika”, kazali su iz Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније