Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 03. 2013. 19:40 >> 19:31

POZITIVNO IZNENAĐENJE

Stijepović: Očekivali da prijava protv Medenice završi u smeću

Direktor NVO Centar za razvoj Durmitora Darko Stijepović pozitivno je iznenađen postupkom državnog tužioca koji je pokrenuo istragu protiv Miloša Medenice,sina predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice zbog prijetnji upućenih Stijepoviću.

 

,,Iako smo očekivali da će prijava za prijetnje završiti u kanti za otpatke ovakvo postupanje tužilaštva pokazuje da polako dolazi kraj bahatosti djece visokih državnih činovnika i da se u državnim organima sa mnogo više osjetljivosti prilazi ponašanjima koja u javnosti stvaraju negativne naboje i daju loš primjer kako se rešavaju razlike u mišljenjima", kaže u reagovanju direktor Centra za razvoj Durmitora Darko Stijepović.

 Stijepović u saopštenju navodi da se visoki državni funkcioneri i njihove porodice moraju maksimalno suzdržavati od ponašanja koja provociraju klimu nasilja.

,,Visoki državni službenici, a na prvom mjestu predsjednik Vrhovnog suda, moraju biti tolerantniji na kritiku i primjer za gradjane, a ne suprotno da prijete i izazivaju nesigurnost gradjana",stoji u saopštenju.

,,Ako državni činovnici imaju policijsku pratnju, jer im se prijeti,onda bi trebalo da budu još osjetljiviji da takvo ponašanje ne smije da potiče iz njihovog okruženja. Oni imaju policijsku pratnju, a šta ostaje običnim gradjanima kad im prijetnje stižu baš sa adresa koje bi trebalo da štite sigurnost gradjana ", navodi se u saopštenju Centra za razvoj Durmitora uz očekivanje da će pokretanje postupka protiv Miloša Medenice dati dobar primjer gradjanima i učiniti mnogo na sprečavanju klime nasilja u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније