Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.S.

30. 03. 2024. 20:27 >> 20:30
1
Čitaj mi:

TRADICIONALNO

Opština Berane organizovala zajednički iftar

Opština Berane je večeras tradicionalno, u saradnji da Medžlisom Islamske zajednice u ovom gradu organizovala zajednički iftar.

Prisustvo najviših muslimanskih i pravoslavnih vjerskih službenika, opštinskih zvaničnika i funkcionera, kao i običnih građana obje vjere, pokazalo je još jednom skladan suživot i bogatstvo koje nose multikulturalnost i multikonfesionalnost u jednoj sredini. O tome su na kraju iftara lijepim riječima govorili beranski imam Rahim Muratovic, predsjednik opstine Vuko Todorović, iguman manastira Đurđevi stupovi Danilo Romanov, kao i veliki besjednik hafis Bugari.

Molitvu na početku iftara izučio je reisov izaslanik Rahman efendija Kačar.

Posebno je pozdravljeno prisustvo kćerki nedavno preminulog protojereja stavrofora, oca Dragana Ristića, koji je svake godine bio na iftarima pored svog velikog prijatelja imama Muratovica.

Opština Berane praksu održavanja zajednickih iftara tokom svetog mjeseca Ramazana počela je da organizuje 2014. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније