Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

03. 06. 2014. 12:00 >> 12:09

SUDSKI SAVJET

Bez smjenjivanja sudija prošle godine

Sudski savjet prošle godine nije donio nijednu odluku o razrješenju sudija, ni o njihovom privremenom udaljenju sa te funkcije.

 

U izvještaju o prologodišnjem radu sudova, navodi se da je pokrenuto pet disciplinskih postupaka zbog neurednog vršenja sudijske funkcije, na osnovu Zakona o sudovima.

“Dva predloga su odbijena kao neosnovana, dok su tri odbačena kao neblagovremena. Sudski savjet u prošloj godini nije donio nijednu odluku o razrješenju od vršenja sudijske funkcije”, navodi se u Izvještaju.

Zakonom je propisano da Sudski savjet donosi odluku o privremenom udaljenju od duznosti sudije ako mu se odredi pritvor, ako je pokrenut krivični postupak za djelo koje ga čini nedostojnim za vršenje sudijske funkcije i nakon što Savjet prihvati predlog za pokretanje postupka za razrješenje.

“U toku 2013. godine, Sudski savjet nije donio nijednu odluku o privremenom udaljenju od dužnosti sudije”, dodaje se u Izvještaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније