Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 06. 2014. 19:28 >> 19:30

ZORAN ULAMA

CG odlučno protiv trgovine ljudima

Crna Gora je odlučna da se energično suprotstavi fenomenu trgovine ljudima i bude pouzdan partner u implementaciji međunarodnih standarda i preporuka u nacionalni sistem, istakao je nacionalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima Zoran Ulama.

On je danas, u susretu sa ekspertkinjom Eevropske unije Petsi Sorensen, razgovarao o organizacionom modelu funkcionisanja Skloništa za žrtve trgovine ljudima, oblicima pomoći i zaštite koji su dostupni u skloništu za potencijalne i žrtve trgovine ljudima.

„S tim u vezi Ulama je istakao da je u Crnoj Gori multidisciplinaran pristup prepoznat kao jedan od najboljih u borbi protiv trgovine ljudima, te da je žrtvama u Sklonistu obezbijeđena bezbjedonosna, besplatna pravna, zdravstvena, psihološka, socijalna zaštita uz minimum identifikacionih podataka i po principu prioriteta, uz 24-časovnu asistenciju stručnog osoblja“, navodi se u saopštenju Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima.

Zajednički je konstatovano da je trgovina ljudima važno transnacionalno, regionalno i nacionalno pitanje koje zahtijeva sveobuhvatnu reakciju od strane svake zemlje pojedinačno, kao i od međunarodne zajednice kao cjeline.

Kako se navodi u saopštenju, ekspertkinja Sorensen boravi u Crnoj Gori kako bi se bliže upoznala sa mehanizmima zaštite žrtava trgovine ljudima, u cilju izrade analize funkcionisanja Skloništa za žrtve trgovine ljudima, sto je jedna od aktivnosti predvidjenih Akcionim planom za poglavlje 24.

Planirano je da se Sorensen sastane sa predstanicima sudstva, tužilaštva, kao i Ministarstava unutrašnjih poslova, zdravlja, rada i socijalnog staranja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније