Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 03. 2013. 15:38   >>  22:36 3

ZBOG BERANSELA

Konjević da utvrdi eventualna prekoračenja

Nekoliko nevladinih organizacija i udruženja zatražilo je od ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, da ispita okolnosti pod kojima je policija jutros uklonila blokadu mještana Beransela na Vasovim vodama.

Policija je, u tim aktivnostima, asistirala Javnom preduzeću Komunalno Berane.

NVO Građanska Alijansa iz Podgorice, Ekološki pokret OZON iz Nikšića, Monitoring grupa Ulcinj i neformalno udruženje građana Luka Berane, navode da su ih mještani obavjestili da im policija prilikom intervencije nije pokazala nikakvo rješenje ili bilo kakav dokument već su se pozvali na usmenu naredbu pretpostaljenih.

"Pošto četvorica privedenih mještana nijesu davali izjave, već su im samo oduzeti mobilni telefoni i bili zadržani dok su četiri kamiona nepravilno i neselektivno ispražnjena na Vasovim vodama, lokaciji koja ne ispunjava zakonske odredbe da bude privremena deponija, o čemu svjedoči i najnoviji zapisnik ekološkog inspektora, smatrali smo za shodno da informišemo Konjevića, u nadi da će javni interes biti zaštićen", navodi se u saopštenju.

Oni nadaju da će Konjević prepoznati opravadanost njihovog reagovanja i situaciju u kojoj više od sedam godina žive mještani Beransela i spriječiti eventualna prekoračenja ili zloupotrebu nadležnosti policije.

"Naše organizacije snažno podržavaju napore mještana Beransela da se izbore za svoja Ustavom, čitavim nizom međunarodnih ugovora i važećih zakona, garantovana prava i u skladu sa svojim misijama učinićemo sve što je u našoj moći da zaštitimo javni interes", kaže se u saopštenju.

Policija uklonila blokadu u Beranselu

Predstavnik mještana Gojko Cimbaljević tvrdi, za Portal RTCG, da je policija uklonila blokadu na osnovu usmenog naloga i da su zatim četiri kamiona istovarila novu količinu smeća na tu lokaciju.

Iz policije je saopšteno da je šest mještana privedeno na informativni razgovor, zbog blokade deponije na Vasovim vodama.

Policija se kratko zadržala u Beranselu. Mještani navode da su ogorčeni, jer je policija već pet puta do sada prema njima primjenila silu.

Danas je 20 dana, od kada su mještani šesti put blokirali deponiju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније