Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 03. 2013. 13:04 >> 12:57

NOVA OBAVJEŠTAJNA SLUŽBA

Dedović: Profesionalac na čelo VOS-a

Na čelu Vojno-obavještajne službe(VOS) treba da bude profesionalac, bez partijske članske karte, smatra direktor Alfa centra, Aleksandar Dedović.

Ministarstvo odbrane formiralo je VOS, a čeka se odluka Vlade o tome ko će biti na njemon čelu.

“Volio bih da na toj funkciji bude profesionalac, bez članske karte bilo koje političke partije, patriota i čovjek koji razumije i voli vojsku“, kazao je Dedović agencije MINA.


On smatra da se neće preklapati nadležnosti te službe i ANB-a .

„Vojno obavještajne službe su specijalizovane sektorske službe koje se bave prikupljanjem informacija koje se tiču Vojske i ministarstava odbrana, prije svega drugih država“, kazao je Dedović.

Dodao je da formiranje VOS-a nije članstvo za ulaz u NATO.

„Ali ako analiziramo odbrambene sisteme Ministarstava odbrane i vojski zemalja koje su postale članice NATO-a, vidljivo je da postoji ta služba“, rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније