Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 05. 2014. 12:47 >> 14:11

KORISNICI TELEKOMA I PKCG

Donirali preko 200.000 eura

Korisnici Telekom mobilne mreže su, do 10 sati jutros, poslali 100.290 poruka na broj 14543 za pomoć građanima pogođenim poplavama u regionu, saopšteno je iz te kompanije. Pored toga Privredna komora Crne Gore je prikupila 100.000 za pomoć i sanaciju posljedica od poplava u Srbiji i BiH

Crnogorski Telekom je 16. maja otvorio SMS donatorsku linija 14543 za korisnike mobilne telefonije, a cijena poruke ka tom broju je jedan euro.

Telekom se odrekao svojih prihoda, a Vlada Crne Gore je objavila da će poruke ka tom broju biti oslobođene PDV-a, i shodno tome, pripadajući PDV će biti uplaćen na račun Crvenog Krsta.

“Raduje nas što se veliki broj naših korisnika odazvao akciji, a sada su to uradili i naši akcionari. To je primjer kako zajedno možemo postići više, i pokazati da humanost i solidarnost ne poznaju granice”, saopšteno je iz kompanije.

Telekom će, kako se navodi, osim otvaranja donatorske linije, donirati deset hiljada EUR koji će, zajedno sa novcem koji bude sakupljen preko donatorske linije biti uplaćena na račun Crvenog krsta Crne Gore.

Taj novac će preko Crvenog krsta država u regionu biti upotrijebljen za saniranje štete i konkretnu pomoć ugroženom stanovništvu.

Navodi se da su na redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma, manjinski akcionari i njihovi predstavnici pozvali sve akcionare da na dobrovoljnoj bazi dio novca od sljedeće isplate od smanjenja kapitala ili dividende doniraju u humanitarne svrhe.

"Akcionari su istakli da se uslijed činjenice da su u proteklom periodu ostvarili odlične prinose po akciji, osjećaju odgovornim da dio novca doniraju u humanitarne svrhe", kaže se u saopštenju.

Ističe se da je akcija prikupljanja pomoći pokrenuta i u Dojče Telekomu, koji je za svoje korisnike i zaposlene otvorio račun za uplatu pomoći i donirao 50 hiljada EUR preko NVO “Aktion Deutschland hilft” (Njemačka koalicija za pomoć).

Privrednici donirali 100.000 eura

Privredna komora Crne Gore je prikupila 100.000 za pomoć i sanaciju posljedica od poplava u Srbiji i BiH, saopšteno je iz PKCG .

Crnogorski privrednici apeluju da se akcija nastavi i da se pridruže i oni koji to do sada nisu učinili.

"Pozivu Privredne komore Crne Gore da, u skladu sa mogućnostima, pomognu stanovnicima poplavljenih područja, odazvale su se brojne kompanije, uplativši novčana sredstva i upućujući im neophodne namirnice.Predstavnici crnogorske poslovne zajednice su time iskazali ne samo humanost i najviši nivo društvene odgovornosti, već i potvrdili da su regionalne veze neraskidive", saopšteno je iz PKCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније