Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 05. 2014. 17:42 >> 17:45

ZA SRBIJU I BIH

Crveni krst: Skupili oko 383 hiljade

Građani Crne Gore su, posredstvom Crvenog krsta, za ugrožene poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini sakupili više od 382 hiljade eura.

Iz Crvenog ksta su saopštili da su građani Crne Gore i ostali subjekti i dalje aktivni u skupljanju pomoći za ugrožene građane Srbije i BiH. Posredstvom CK Crne Gore, kako se navodi, do sada je prikupljena značajna finansijska pomoć, u iznosu od 382.911 eura.

Od toga je na žiro račun Hipotekarne banke uplaćeno 182.490, a NLB Montenegro banke 30.207 eura. U saopštenju se navodi da je slanjem SMS-a na donatorski broj sakupljeno 166 hiljada eura. Na koncertu Sergeja Ćetkovića posjetioci su donirali 3.900 eura.

Kako je saopšteno iz Crvenog krsta, materijalna pomoć se i dalje prikuplja i upućuje na teren. U BiH je u nedjelju poslato 689 kilograma hrane, 2.974 litara vode i 363 kilograma higijenskih sredstava.

''Ukupno su do sada, posredstvom CK Crne Gore, poslate u Srbiju i Bosnu sljedeće količine različitih vrsta pomoći: preko 75 hiljada litara vode, preko 11 tona hrane, oko 700 kilograma higijene, oko šest paleta garderobe, značajne količine ćebadi, lopata, rukavica, lampi i ostalih potrebnih artikala'', navodi se u saopštenju.

Iz CK su saopštili da se brojne akcije i dalje realizuju i da su kase postavljene u filijalama Hipotekarne banke, Roda marketima i poslovnicama Pošte, širom Crne Gore.

Pomoć koja se nalazi u magacinu Crvenog krsta se pakuje i biće upućivana na teren, u skladu sa potrebama CK Srbije i CK BiH.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније