Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 05. 2014. 16:21   >>  20:26 23

PARASTOS VLADICI DANILU

Mihailo: Doživjećemo duhovni preporod

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo vjeruje da će Crna Gora doživjeti duhovni preporod, moleći se za, kako kaže, one koji su radili najsramnije što je moguće zamisliti – izdati svoju domovinu.

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo sjužio je danas na Orlovom kršu   parastos vladici Danilu Petroviću Njegošu, a događaju je prisustvovao i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović..

"Upravo Orlov krš, gdje počiva vladika Danilo, podsjeća nas na crnogorsku državnost, koju ničiji okupatorski akt ne može uništiti. Valja napomenuti, na ovaj praznik, da su na današnji dan 2006. godine zvonila zvona radosti na crnogorskim i katoličkim crkvama, dok su se na srpskim crkvama zvona oglasila na način kako je to običaj prilikom sahrane", poručio je Mihailo.

On je pozvao Cnogorce da imaju strpljenja.

"Vjerujem da ćemo doživjeti duhovni preporod, moleći se za one koji su radili najsramnije što je moguće zamisliti – izdati svoju domovinu, izdati svoje pretke i poptomke. Ime vladike Danila proslavilo je prezime Petrović Njegoš širom svijeta. To je dinastija koja je dala mnoge vladare, vladike, filoziofe. pjesnike i heroje", rekao je mitropolit Mihailo.

 

 

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović je naglasio kako 21. maj - Dan nezavisnosti predstavlja povod da odamo počast svim istorijskim ličnostima koje su uticale na stvaranje i slobodu Crne Gore.

"Današnji praznik prilika je da se podsjetimo mnogih koji su tokom naše prošlosti svojom mišlju i djelom uticali na jačanje Crne Gore i na sve zbog čega mi danas možemo biti ponosni na istoriju svoje države. A vladika Danilo upravo je jedna od ličnosti koje su ostavile snažan trag u tom vjekovnom procesu borbe crnogorskog naroda za svoju slobodu, za svoje ime i svoju čast", kazao je on.

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније