Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 05. 2014. 10:58 >> 13:06

ZA POPLAVLJENI REGION

Nastavlja se akcija pomoći Srbiji i BiH

Crna Gora nastavlja humanitarnu akciju za pomoć građanima poplavljenih područja u Srbiji i Bosni Hercegovini. Osim broja 14543 na koji su građani do sad poslali više od 100.000 poruka, i prikupili isto toliko novca, pomoć nastavljaju da pružaju privreda, udruženja, građani, kompanije...

 

Pivara “Trebjesa” uputila je novčanu donaciju za stanovništvo Srbije i Bosne i Hercegovine ugroženo poplavama u iznosu  od ­­­20 hiljada eura koja će biti na raspolaganju nadležnim službama za distribuciju, u skladu sa prioritetima. Iz Pivare su kazali su da su svjesni da će proces oporavaka stanovništva i teritorija koje su pogođene prirodnom katastrofom biti dug i da će početak saniranje štete biti najteži.

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) će u odmaralištu u Ulcinju obezbijediti sedmodnevni boravak za 40 penzionera iz Srbije krajem avgusta, saopšteno je iz Saveza udruženja penzionera Crne Gore. Navodi se da će sedmodnevni boravak početkom septembra (40 mjesta) biti obezbijeđen za penzionere iz Bosne i Hercegovine.

Upravni odbor Saveza udruženja penzionera je odlučio da sa po hiljadu eura pomogne građane Srbije i Bosne i Hercegovine. 

Javno preduzeće Regionalni vodovod Crnogorsko primorje uputio je pet hiljada eura za pomoć građanima Srbije koji su imali štetu od poplava.

Pomaže i Merkator

Kompanija Mercator je u svojim Roda trgovinama postavila kasice Crvenog krsta, koje su namijenjene prikupljanju novčane pomoći za ugroženo stanovništvo u Srbiji i Bosni i Hercegovini, dok će tokom sedmice kasice biti postavljene u svim većim Rodama širom Crne Gore.

Kasice su za sada postavljene u Podgorici - Megamarket Roda u Mall of Montenegro, Megamarketu Zelenika i Roda Super Marketu u Nikšiću.

Iz kompanije poručuju da je to samo početak i da će, shodno planu saniranja štete u ugroženim područjima, prilagođavati i svoje aktivnosti.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније