Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 05. 2014. 10:07   >>  10:09

POSLJEDNJA AKCIJA

CGO: "Pozovi: spriječi ili liječi korupciju!''

Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizovaće danas šestu i ujedno posljednju u nizu uličnih akcija “Pozovi: spriječi ili liječi korupciju!” tokom koje će se građanima dijeliti promotivni materijal kroz koji se ukazuje na štetnost i oblike korupcije i vezanih nezakonitih radnji po društvo.

 

 

Aktivisti CGO-a će postaviti štand sa materijalom i biti na raspolaganju građanima od 11 do 13 sati, na trgu kod Sahat kule.

"Prva u nizu ovih akcija je održana 18. marta na uglu Hercegovačke i Njegoševe ulice, druga u šoping molu Delta city, 24. marta, treća na Rimskom trgu 1. aprila, dok je četvrta održana na trgu Republike 22. aprila. Pretposlednja, peta akcija je održana u tržnom centru Mall of Montenegro 28. aprila. Tokom ovih akcija su građani su imali mogućnost da se informišu o različitim oblicima korupcije i nezakonitih radnji koje oni sami mogu prijaviti Upravi za inspekcijske poslove, a na samom štandu mogli su anonimno popuniti prijavu i ubaciti lično u kutiju za prikupljanje prijava. Akcije je propratio veliki broj zainteresovanih građana, a aktivisti CGO-a su podijelili nekoliko stotina lifleta i prikupili na desetine prijave građana", saopšteno je iz CGO-a.

Opšti cilj projekta „Inspekcijom protiv korupcije” je da doprinese povećanju povjerenja javnosti u krivično-pravni sektor kroz sprovođenje učinkovitih watchdog aktivnosti za praćenje vladinih odgovora na nezakonite radnje i korupciju. Specifični cilj projekta je da se prate aktivnosti i jačaju kapaciteti Uprave za inspekcijske poslove i inspekcijskih jedinica kao građanima najbližeg instrumenta za adresiranje korupcije i loših praksi u poslovanju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније