Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 05. 2014. 08:23 >> 08:25
2

VCG U OBRENOVCU

Uvjerili se u težinu situacije

Crnogorski vojnici na terenu su se uvjerili u tešku situaciju koja je zadesila građane Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

 

 

Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG), koji su upućeni u Srbiju da pomognu stanovništvu na područjima ugroženim poplavama, od jutra su stavljeni na raspolaganje Kriznom štabu u Obrenovcu.

Oni su, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, noć između subote i nedjelje proveli u Beogradu, gdje su stigli kasno uveče, nakon dugog putovanja u veoma teškim uslovima.


“Komandir kontingenta crnogorske vojske, potpukovnik Zoran Vukadinović, učestvovao je u radu Kriznog štaba u kojem su angažovani ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor policije Milorad Veljović i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, dovorene su aktivnosti na terenu, težišno za evakuaciju građana ove najugroženije opštine u Srbiji.

“Pored pripadnika VCG na ovom području su angažovane snage bezbjednosti Republike Srbije i spasilčke službe iz Makedonije. Vojnici su prvog dana imali priliku da se na terenu uvjere u tešku situaciju koja je zadesila građane Srbije na ovom prostoru”, naveli su iz Ministarstva.


Kako je saopšteno, potvrđeno je očekivano da će ovo biti izuzetno težak zadatak za čiju su realizaciju potrebne visoke sposobnosti svakog pojedinca.

“Akciju dodatno otežava nepoznat teren i prostor na kome su snage angažovane. Ugroženi građani, bez obzira na tešku situaciju u kojoj se nalaze, teško se odlučuju da napušte svoje domove. Crnogorski vojnici su prihvaćeni na najbolji mogući način. Na svakom koraku građani opštine Obrenovac izražavaju zhvalnost vojnicima VCG”, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније