Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 05. 2014. 17:40 >> 17:41

CRVENI KRST CG

Upućena tri kamiona pomoći

Crveni krst Crne Gore uputio je danas jedan kamion pomoći za Srbiju i dva za Bosnu i Hercegovinu.

Crveni krst, kako su saopštili, aktivno prikuplja pomoć za stanovnike ugrožene poplavama u Srbiji i BiH.

“Danas je upućen jedan kamion pomoći u Srbiju i dva za Bosnu, u skladu sa njihovim potrebama koje su iskazala nacionalna društva Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta BiH ka našem nacionalnom društvu”, kaže se u saopštenju.

Pomoć Srbiji sastoji se u konzerviranoj hrani (oko 8.000 artikala), 9.450 litara vode i 40 vreća garderobe.

“Za ugrožene stanovnike BiH je opredijeljeno: gumene čizme (204 para), kanisteri za vodu (204 komada), 600 ćebadi, 240 bebi setova, paleta hrane, higijene i odjeće za djecu, preko tri palete garderobe, konzervirana hrana (oko 8.200 artikala), oko 6.500 litara vode”, kaže se u saopštenju.

Pomoć je prikupljena iz donacija građana, privrednih subjekata, političkih partija i drugih organizacija (Meso-promet Franca Bijelo Polje, Socijalistička narodna partija, Montenegro Stars Budva, Hotel Splendid, Udruženje potrošača Lyoness-a), kao i iz rezervi Crvenog krsta.

“Crveni krst Crne Gore je, u saradnji sa partnerima, pokrenuo i brojne druge akcije, kako bi se prikupila što veća finansijska sredstva za saniranje posljedica poplava i Srbiji i BiH. Tako je, u koordinaciji sa Odbojkaškim savezom Crne Gore, tokom odbojkaške utakmice Crna Gora-Hrvatska organizovana sabirna akcija, tokom koje su gledaoci mogli da u kasicu Crvenog krsta doniraju sredstva”, dodaje se u saopštenju.

Na taj način je prikupljeno 757,15 EUR i 305 dinara.

“U saradnji sa Hipotekarnom bankom je pokrenuta akcija, koja ima za cilj veće aktiviranje klijenata ove banke i svih građana da u što većoj mjeri uplaćuju sredstva na žiro račun otvoren za prikupljanje pomoći za građane ugrožene poplavama u Srbiji i Bosni (broj žiro računa: 520-5923-36). Za jedan dan je uplatama na ovaj žiro račun prikupljeno oko 6.200 EUR”.

Građani su, kako se navodi, veoma aktivni i u slanju SMS poruka na broj 14543. “Oni će imati mogućnost da doniraju sredstva i u kasice Crvenog krsta, koje će biti postavljene u filijalama Hipotekarne banke i u Roda trgovinama širom Crne Gore”.

“Veliki broj građana je samoinicijativno donosio pomoć u prostorije Crvenog krsta. Iz tog razloga su u svim opštinskim organizacijama Crvenog krsta i Crvenom krstu Crne Gore formirani sabirni punktovi u koje građani mogu donirati pomoć od 8-20 sati.I dalje se našoj organizaciji javljaju brojni građani, privredni subjekti i organizacije, koji nude različite vrste pomoći”, navodi se u saopštenju.

Crveni krst je zahvalio i apelovao da svi zajedno budu najaktivniji u prikupljanju finansijske pomoći (putem SMS-a i žiro računa), jer će ona, kako navode, biti najpotrebnija za dugoročno saniranje posljedica poplava u ove dvije države.

“Naša organizacija će i dalje pratiti situaciju na terenu putem Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta BiH i djelovati u skladu sa njihovom procjenom potreba i prioritetima”, zaključuje se u saopštenju.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније