Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 05. 2014. 15:13 >> 15:16

MILICA NOVKOVIĆ

Besplatno predavanje za roditelje

Autorka knjige Porodični bukvar, profesorica Milica Novković, održaće u ponedjeljak, 19. maja od 20 sati besplatno predavanje Vaspitanjem bez kazne i nagrade do smanjenja nasilja u porodici, vrtiću i školi u objektu Banja u Podgorici.

 

„Predavanje je namijenjeno roditeljima, vaspitačima i svima koji rade sa djecom, a promoviše model drugačijeg, takozvanog stvaralačkog vaspitanja koji je i opisan u Porodičnom bukvaru. Predavanje zajedno organizuju udruženje Roditelji, vrtić Svetionik iz Bara i Kulturno-infomativni centar „Budo Tomović“, koji je ustupio salu“, navodi se saopštenju.

U okviru posjete Crnoj Gori Novković je ove sedmice održala predavanja u Tivtu i Kotoru, a sjutra će razgovarati sa roditeljima i vaspitačima u PPU Vini Pu u Budvi. U ponedjeljak će biti gost i PPU Pinokio, a nakon Podgorice predstaviće u Baru način vaspitanja koji zagovara i promoviše.

„U Porodičnom bukvaru Novković sugeriše da se stereotipan princip kažnjavanja i nagrađivanja djeteta zamijeni modelom strpljivog razumijevanja i objašnjavanja, opraštanja i ispravljanja dječijih grešaka. Tako vjeruje da se u mališanu podstiče stvaralačko jezgro sa kojim svako zdravo dijete dolazi na svijet“, piše u saopštenju.

Princip Milice Novković, koja se zalaže za način vaspitanja bez kazni i nagrada, nastao u Srbiji 1932. godine. Njegov tvorac je pedagog prof. Petar Savić u djelu Nova škola, a Novkovićeva ga je, kao profesor književnosti, 25 godina primjenjivala u praksi. Posle smrti svoga učitelja, Milica je otvorila privatni vrtić i shvatila da se princip stvaralačkog vaspitanja može primijeniti i na porodicu.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније