Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 05. 2014. 15:04 >> 15:06
6

POPLAVE U REGIONU

Pomažu crnogorske opštine

Bjelopoljska opština će uplatiti po deset hiljada eura pomoći za najugroženija područja u Srbiji i Bosni i Hercegovini, koja su pogođena katastrofalnim poplavama.

 

Predsjednik Opštine, Aleksandar Žurić kazao je da će službe zaštite i spašavanje danas uputiti njihove članove u najugroženija područje.

Ekipe vatrogasne jedinice sa neophodnom opremom jutros su krenule prerma ugroženim područjima.

Prijestonica Cetinje uputiće danas kontingent pomoći Srbiji koja se bori sa katastrofalnim poplavama na znatnom dijelu svoje teritorije, saopštio je sinoć gradonačelnik, Aleksandar Bogdanović.

Iz Prijestonice će biti upućena specijalizovana vozila za intervencije u vanrednim situacijama, gumeni čamci, kabanice, čizme, džakovi i drugi materijalni resursi kojima raspolažu, uz podršku i u pogledu ljudstva.

"Sa izuzetnom pažnjom pratimo razvoj situacije u Srbiji i jako smo zabrinuti usljed ugroženosti stanovništva brojnih gradova. Otud, naša je dužnost da budemo solidarni i da organizovanom akcijom, na sve raspoložive načine, pružimo podršku institucijama i građanima Srbije u ovom teškom trenutku. Cetinje i ovog puta potvrđuje svoju humanost i učinićemo sve da u što većoj mjeri pomognemo ugroženima, a prema mojim saznanjima, ovoj širokoj akciji crnogorskih gradova već su se priključili Podgorica, Budva i Bijelo Polje. Saosjećamo sa bolom porodica žrtava i vjerujemo da ćemo već od sjutra čuti ohrabrujuće vijesti iz Srbije", rekao je Bodganović.

Opština Berane će u pomoć poplavljenim područjima u Srbiji poslati kombinovano vozilo sa muljnim pumpama i 11 ljudi specijalizovanih za spasavanje na brzim vodama.

Služba za spasavanje opštine Berane je od petka u stalnoj komunikaciji sa Sektorom za vanredne situacije Republike Srbije i očekuje raspored gdje će jedinica biti upućena, prenosi Radio Berane.

Osim stručne pomoći, Berane će večeras uputiti najmanje jedan kamion humanitarne pomoći.

Opština Berane je pozvala sve građane, organizacije i privredne subjekte koji djeluju na teritoriji tog grada da se uključe u akciju prikupljanja pomoći.

Predsjednik Opštine Pljevlja, Miloje Pupović donio je danas odluku da se, iz budžetske rezerve, uputi deset hiljada eura ugroženim područjima u Srbiji i BiH.

Iz Pupovićevog kabineta je saopšteno da će pet hiljada eura biti uplaćena na žiro račun Vlade Srbije, a po dvije i po hiljade na račune Vlada BiH i Republike Srpske.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније