Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Iv.P.

01. 02. 2024. 06:40 >> 06:40
Čitaj mi:

UPRAVA ZA ŠUME

Mujević gazduje i nakon ostavke, Rajković na čekanju

Iako je krajem avgusta podnio ostavku iz ličnih razloga, Armin Mujević nastavio je da obavlja funkciju direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, jer mu ostavka nije verifikovana. Vlada Dritana Abazovića ni dva mjeseca nakon ostavke nije stavljala ovu tačku na dnevni red, a to nije uradila ni Vlada Milojka Spajića naredna tri mjeseca.

Ovim povodom, sredinom decembra obratili smo se Vladi sa pitanjem zašto ostavka nije verifikovana i koji su razlozi što se na razrješenje čeka, no osim odgovora da je naš upit proslijeđen Generalnom sekretarijatu Vlade - Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja, više informacija nijesmo dobili.

S druge strane, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković, planira da za vršioca dužnosti na ovu poziciju postavi Miloša Rajkovića.

Prema dokumentu u koji smo imali uvid, predlog za njegovo imenovanje spreman je od 17. januara, ali još nije poznato zbog čega se čeka.

Kako nezvanično saznajemo iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, aktuelni direktor Mujević, iako je ostavku podnio prije pet mjeseci, trenutno završava planove gazdovanja šumama, što je najvažniji strateški dokument u ovoj oblasti.

Podsjetimo, Mujević je na ovu poziciju izabran na sjednici Vlade održanoj 15. juna prošle godine. On je u protekla dva mandata bio na poziciji vršioca dužnosti direktora te institucije. 

U prethodnom periodu djelovi nacionalnih parkova bili su na meti bespravne sječe šume, koja je kasnije transportovana alternativnim putevima, na šta su upozoravali ekološki aktivisti.

Ekološki aktivista Aleksandar Dragićević kazao je polovinom prošle godine da sa Komova i Veruše dnevno nestaju na hiljade kubika šume, i najavio krivičnu prijavu protiv odgovornih u Upravi za gazdovanje šumama i lovištima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније