Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

03. 01. 2024. 13:31 >> 13:31
1

ČESTITKA BEČIĆA

U duhu zajedništva da Cetinje bude bolje mjesto za život

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić čestitao je 4. januar - Dan osnivanja Prijestonice Cetinje, uz želju da se u duhu zajedništva i poštovanja bogate istorije, radi da Cetinje bude bolje mjesto za život.

"Ovaj dan nas podsjeća na našu zajedničku istoriju, naše korijene i nasljeđe naših predaka, čije mudre odluke su postavile temelje za našu svjetovnu sadašnjost. Danas, kao potomci tih velikana, naša je dužnost da nastavimo sa izgradnjom i jačanjem temelja našeg društva, da radimo na unaprijeđenju ekonomije, kulture i turizma Prijestonice, te da sa ponosom prenosimo i čuvamo naše kulturno bogatstvo", naveo je Bečić.

Kako je dodao, u duhu zajedništva i poštovanja prema bogatoj istoriji, želi da naglasi značaj očuvanja tradicije i identiteta Prijestonice koja je od davnina bila svjetionik mudrosti, hrabrosti i slobodarskog duha.

"Naša obaveza je da njegujemo te vrijednosti i prenosimo ih na buduće generacije, gradeći tako budućnost koja će biti jednako svijetla kao i naša prošlost. Naša Prijestonica, sa svojim kulturnim i istorijskim znamenitostima, kao što su brojni spomenici, muzeji i galerije, treba da bude mjesto gdje se prošlost susreće sa sadašnjošću, gdje se uči, poštuje, i gdje se razvija osjećaj pripadnosti i ponosa. Ovaj dan je takođe prilika da se zahvalimo svima koji su doprinijeli razvoju Prijestonice, od lokalnih zvaničnika, preko obrazovnih i kulturnih radnika, do običnih građana čija svakodnevna posvećenost i trud čine Cetinje boljim mjestom za život. Njihova inovativnost i naporni rad su ključni za naš zajednički uspjeh", navodi Bečić u čestitki.

Dodaje da Dan osnivanja Prijestonice bude podsjetnik na to koliko je važno raditi zajedno, težiti ka boljem i prosperitetnijem društvu, i nikada ne zaboraviti korijene i temelje na kojima je naša država izgrađena.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније