Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.Л.Б.

09. 12. 2023. 14:05 >> 14:05
2

"POSLjEDNjA KAP"

U subotu protest protiv nasilja u Nikšiću

Grupa građana Nikšića u subotu 16. decembra organizovaće proteste protiv nasilja pod nazivom “Posljednja kap”.

Protest će se održati pod parolom “Nek’ umjesto nasilja poteče kultura”, a okupljanje je predviđeno na Trgu Slobode u Nikšiću, pored spomenika Ljuba Čupića sa početkom u 11 sati i trajaće sat vremena.

“Povod mirnog okupljanja je iskazivanje nezadovoljstva povodom učestalih događaja sa nemilim epilozima, koji su rezultat velike stope nasilja u gradu pod Trebjesom, kao i pasivnosti svih institucija na lokalnom i državnom nivou da se isti preventiraju i spriječe”, najavljuju organizatori.

Nakon protesta građani će, kako kažu, dostaviti niz zahtjeva Opštini Nikšić i nišićkom opštinskom parlamentu dok u narednom periodu slične zahtjeve mogu očekivati Vlada i Skupština Crne Gore.

Pozivaju sve građane Nikšića i Crne Gore da svojim prisustvom u subotu 16. decembra iskažu nezadovoljstvo povodom raznih vrsta nasilja među kojima su online nasilje, vršnjačko nasilje, nasilje u porodici, nasilje nad ženama, građansko nasilje, institucionalno nasilje i nasilje u saobraćaju, nasilje prema životnoj okolini i životinjama i mnoga druga koja su u punom jeku i onemogućavaju normalan i bezbjedan život u državi Crnoj Gori.

Podsjetimo, Nikšićanin Boško Pavićević brutalno je pretučen u noći između 2. i 3. decembra, u gradu pod Trebjesom, a nakon što je grupu tinejdžera upozorio da ne zlostavljaju pse lutalice, ne čupaju cvijeće na Trgu slobode i ne turiraju automobilom na trgu - pješačkoj zoni.

Zbog napada na Pavićevića u istražnom zatvoru su Miloš (19) i Matija Stanišić (18).

Pavićeviću je u napadu slomljena vilica, polomljeni zubi, iščašeno rame... On je operisan u KCCG, a i nakon napada i hapšenja osumnjičenih dobija prijeteće poruke.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније