Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 03. 2013. 22:01 >> 21:54

ODLUKA MINISTARSTVA

Auto-taksi prevoznici prekršili zakon

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva utvrdilo je da je dosadašnji način prevoza putnika na relaciji Pljevlja-Podgorica, koji su relaizovali auto-taksi prevoznici, u suprotnosti sa odredbama zakona.


U Ministarstvu je danas održan sastanak sa auto-taksistima iz Pljevalja i predstavnikom licenciranih autobuskih prevoznika, vezano za problem u prevozu putnika na relaciji Pljevlja-Podgorica.

,,Nakon iznešenih zapažanja predstavnika auto-taksi prevoznika, kao i autobuskih prevoznika, istaknut je stav Ministarstva da je nedvosmisleno utvrđeno da je obavljanje prevoza putnika na relaciji Pljevlja-Podgorica od strane auto-taksi prevoznika, na način kako se do sada obavljao, u suprotnosti sa odredbama zakona",navodi se u saopštenju Ministarstva.
 
Naglašeno je da je na osnovu službene zabilješke, koju je sačinila Inspekcija za drumski saobraćaj, jasno da se radi o javnom linijskom prevozu putnika i da se na taj način krše odredbe Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

Iz Ministarstva su kazali da će Inspekcija za drumski saobraćaj, u sklopu svojih redovnih aktivnosti i dalje raditi na suzbijanju nelegalnog prevoza putnika, bez obzira da li ga relazuju auto-taksi ili autobuski prevoznici, a sve u cilju zaštite interesa putnika.

,, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će, kao i do sada, raditi na žaštiti interesa crnogorskih licenciranih prevoznika koji posluju u skladu sa propisima Crne Gore, i pružiti potpunu podršku razvoju kvalitetnijeg, bezbjednijeg i pristupačnijeg javnog prevoza putnika”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније