Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 04. 2014. 10:18   >>  23. 04. 2014. 09:15

VUČKOVIĆ O VDT-U

Konkurs će raspisati što prije

Vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca, Veselin Vučković, kazao je da će novi konkurs za VDT-a biti raspisan u najkraćem roku.

 

Vučković je Danu objasnio da Zakon o finansiranju političkih partija, prema kome je zabranjeno raspisivanje oglasa i zapošljavanje do 25. juna, ne važi za izbor nosilaca tužilačke funkcije pa za raspisivanje konkursa za VDT-a neće biti potrebno pribaviti mišljenje Državne izborne komisije. 

"Na sljedećoj sjednici Tužilačkog savjeta, koja je zakazana za 23. april planiran je izbor rukovodilaca državnih tužilaštava, a u najkraćem roku uvrstićemo u dnevni red i donošenje odluke o raspisivanju javnog poziva za VDT", kazao je Vučković.

On je kazao da je vidna razlika, kada postoji VDT i kada je ta institucija u v.d stanju.

"Nije isto kada je v.d stanje, ali činimo sve da te razlike budu što manje. Mi smo profesionalci gdje je svakom utvrđen okvir djelovanja tako da svakodnevno obavljamo dužnost kako niko ne bi trpio zato što nije izabran VDT", kazao je on, ne želeći da komentariše da li će se prijaviti na novi konkurs za VDT.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније