Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 04. 2014. 16:44 >> 16:47
5

ZADOVOLJNI USLOVIMA

Tražioci azila: U novom centru kao kod kuće

Azilantski centar otvoren je 20. februara i trenutno u njemu boravi 52 tražioca azila. Uslovi u kojima žive neuporedivo su bolji od onih koje su imali u alternativnom smještaju na Koniku.

"Kad smo ušli ovdje vidjeli smo da je sve perfektno, hrana i smještaj su odlični. Ovdje je kao kod kuće. Lijepo je, i mnogo bolje nego na Koniku", kaže Martin Aloma iz Nigerije. 

Azilanti u svom novom domu imaju internet, pa se sa rođacima mogu čuti preko Skajpa. Takođe, imaju i kablovsku televiziju, a najviše pomaka je napravljeno u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, kazao je upravnik Azilanstkog centra Duško Jovićević.

Tražioci azila se u bilo koje doba dana mogu obratiti nekom od 28 zaposlenih u Centru. Oni imaju slobodu kretanja, ali kućni red se mora poštovati, što znači da do 23 sata moraju biti u Centru. 

Pogledajte priču Ljiljane Milić.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније