Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 04. 2014. 08:47   >>  08:46 14

NAJLJEPŠE ŽELJE

Državni vrh čestitao Vaskrs

Premijer Milo Đukanović, predsjednici države i Skupštine Filip Vujanović i Ranko Krivokapić, te gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša uputili su čestitke sveštenstvu i svim pripadnicima pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori povodom Vaskrsa.

 

Đukanović je, u ime Vlade Crne Gore, i u svoje ime, vjernicima i sveštenstvu uputio “najsrdačnije čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa”.

“S najboljim željama da praznične dane proslavite u toplini porodičnog doma, sa susjedima i prijateljima, u duhu vjekovnog zajedništva, koje je temelj našeg istorijskog trajanja i vječnosti Crne Gore”, navodi se u čestitki Đukanovića.

Univerzalne, neprolazne civilizacijske vrijednosti koje simbolizuje Vaskrs, u svoj svojoj veličini i značenju, utkani su, kako se navodi, u međunacionalni sklad i suživot različitih vjera i nacija u Crnoj Gori.

“Po čemu je posebno i prepoznata u regionu i u širem okruženju kao uspješna savremena evropska priča. Naša realna nada u blisko bolje i srećnije dane za sve naše građane, i našu državu, simbolički je izražena i kroz činjenicu da i pravoslavna i katolička zajednica i ove godine Uskrs proslavljaju u istom danu’’, navedeno je u čestitki premijera Đukanovića.

Krivokapić je u čestitki koju je uputio crnogorskim građanima "u domovini ili rasutim u svijetu" naglasio kako su praznici" vrijeme kada se trebamo okrenuti jedni drugima, posvetiti se bližnjima i osnažiti univerzalne ljudske vrijednosti."

"Solidarnost i zajedništvo su naša obaveza prema društvu i ujedno garant našeg pojedinačnog i ukupnog napretka. Naša Crna Gora treba biti topao dom svih nas, ispunjen vjerom i borbom za pravdu. Svojim ličnim trudom i primjerom trebamo svi skupa dati pečat na putu naše države u bolje i sigurnije društvo. Želim vam da ove blagdane provedete ispunjeni mirom, okruženi bliskim i dragim judima. U tome pronađite novu energiju i snagu za izazove koju su pred nama", naveo je Krivokapić.  

Vaskrs je čestitao i predsjednik Vujanović.

"U danima vaskršnjih i uskršnjih praznika,  kada nas simbolika i istovremenost proslave okuplja i podsjeća na zajedničke korijene neprolaznih civilizacijskih  vijednosti hrišćanstva, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti, najsrdačnije čestitam veliki praznik, uz želje da ovih dana mir, sloga i poštovanje za bližnje nađu put do svih domova i ispune ih radošću i vrlinama", navodi se u čestitki Vujanovića.

U čestitki Mugoše se navodi kako nas "poruke nade, ljubavi i tolerancije koje nosi Vaskrs podsjećaju na važnost jedinstva i međusobnog poštovanja".

"Neka nam praznik vaskrsenja ojača vjeru u suštinske životne vrijednosti i osnaži nas da u ovom vremenu punom izazova  gradimo još bolju i sigurniju budućnost za cijelo društvo. Želim vam da Vaskrs provedete sa svojim najdražima u zdravlju, radosti i duhovnom miru", navodi se u čestitki Mugoše. 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније