Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 04. 2014. 10:25 >> 10:29
1

ODBOR ZA BEZBJEDNOST

Saslušanja zbog napada na novinare

Odbor za odbranu i bezbjednost obaviće danas kontrolno saslušanje vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca Veselina Vučkovića, ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Bora Vučinića povodom učestalih napada na novinare.

Sindikat medija Crne Gore zatražio je ranije od predsjednika Odbora Mevludina Nuhodžića da to tijelo obavi kontrolno saslušanje i apelovao na poslaničke klubove da se angažuju i pomognu stvaranju uslova za slobodan rad zaposlenih u medijima.

Sindikat medija očekuje od poslanika da iskoriste uticaj i da novinari dobiju adekvatnu zakonsku zaštitu kao osnov stvaranja bezbjednog okruženja za njihov rad.

»Nadamo se da ćete se založiti za uvođenje novog krivičnog djela, kako bi novinari dobili zakonsku zaštitu po ugledu na onu koju imaju službena lica«, navodi se u inicijativi.

Iz Skupštine je najavljeno da će sjednica Odbora biti održana u prostoriji za razmatranje materijala označenih stepenom tajnosti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније