Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 04. 2014. 23:28 >> 23:28

SJEDNICA VLADE

Za petovalentne vakcine 138 hiljada

Vlada Crne Gore, na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, usvojila je Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade za I kvartal 2014. godine. Vlada je, kako je saopšteno iz Biroa za odnose sa javnošću, konstatovala da realizacija planiranih aktivnosti, u osnovnom, teče predviđenom dinamikom, sa posebnim uspjehom u ekonomskom sektoru.

''Takođe, konstatovano je da, zbog neophodnosti konsultacija sa svim učesnicima u procesu realizacije, postoje određena kašnjenja proceduralnog karaktera u utvrđivanju propisa čija izrada je već završena na nivou resornih ministarstava. Vlada je zadužila ministarstva da inteziviraju napore  na finalizaciji preostalih obaveza predviđenih Programom rada za I kvartal. U cilju efikasnog i operativnijeg praćenja, koordinacije i sagledavanja stanja aktivnosti svih učesnika u pregovaračkom procesu, Vlada je usvojila i Prvi kvartalni Izvještaj o realizaciji obaveza iz Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji za period 2014-2018, koji će biti dostavljen na razmatranje Odboru za evopske integracije u Skupštini Crne Gore'', saopšteno je iz Vlade.

Vlada je, takođe, donijela odluke o obrazovanju dvije radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblasti pravne tekovine EU koje se odnose na  pregovaračka poglavlja  23 - Pravosuđe i temeljna prava i 24 – Pravda, sloboda i bezbjednost.

''Završetkom procesa analitičkog pregleda, usvajanjem pregovaračkih pozicija i otvaranjem pregovora u 23. i 24.  poglavlju Crna Gora je ušla u novu, zahtjevniju fazu pregovora, u skladu sa novim pristupom. Donošenjem novih odluka zadaci radnih grupa i njihov personalni sastav prilagođavaju se nastalim potrebama iz nove faze pregovaračkog procesa, kao i izmjenama i dopunama Odluke o uspostavljanju strukture za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji. U skladu s utvrđenim obavezama, a radi bolje organizacije poslova, definišu se koordinatori oblasti, koordinatori institucija i preciznije definišu zadaci radnih grupa, kao i odgovornosti svih nivoa unutar njihove strukture'', navodi se u saopštenju.

Pored ostalog, Vlada je usvojila i Informaciju Ministarstva zdravlja o potrebi nabavke kombinovane petovalentne vakcine (DtaP-IPV-Hib).

''Imajući u vidu da na tenderu za nabavku vakcina, raspisanom krajem prošle godine, ni jedna farmaceutska kompanija nije ponudila traženu petovalentnu vakcinu, zbog njenog nedostatka na tržištu, nadležne institucije su u dopunskim razgovorima sa proizvođačima postigle dogovor o uslovima za nabavku, po višim cijenama u odnosu na iznose predviđene budžetom. Vlada je  zadužila Ministarstvo finansija da za nabavku petovalentne vakcine iz tekuće budžetske rezerve obezbijedi dodatna sredstva u iznosu od 138.820,00 eura, dok je  Fond za zdravstveno osiguranje zadužen da za 2015. i 2016. godinu za ovu namjenu planira sredstva u iznosu od 374.000,00 eura godišnje'', saopšteno je iz Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније