Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 04. 2014. 13:41   >>  15:11 37

VUČINIĆ ISTAKAO

Juriš na sve što je crnogorsko

Potpredsjednik Savjeta Mitropolije CPC Stevo Vučinić kazao je da skupina državnih djelatnika i prepredenih popova iz beogradske patrijaršije, ujedinjena velikosrpskim političkim i svetosavskim vjerskim uvjerenjima, usmjerava bijes masa na Crnogorsku crkvu i sve njeno.

 

 

On je rekao da se tekstovima koji su primjereni beogradskoj tabloidnoj štampi rugaju CPC-u i njenim kliricima da bi diskeditovali najozbiljniji politički problem, crnogorsko crkveno pitanje.

„Namjera im je da se državnim instrumentima obračunaju sa crnogorskim institucijama i identitetom”, kazao je Vučinić.

Podstrekači su, tvrdi on, „popovi cetinjske filijale beogradske patrijaršije koji se ne slažu sa državnim statusom“.

„I to na takav način da njihove izjave i djela potpadaju pod krivični zakon ove zemlje. Mnogi od njih sablažnjavaju okolinu vršeći zločin pedofilije zbog kojeg je propala Sodoma iGomora. Njihov preosvećeni predvodio je i njih i Srpsku pravoslavnu crkvu u godinama njene najveće sramote i u vremenu strahote i užasa. A danas, politikom oličenom u njemu snaži kolonijani status zemlje, zainteresovan smo da vodi računovodstvo i finansije Ostroga“, kazao je Vučinić.

Od pomoći su mu, smatra on, i mnogi državni službenici koji mu svake godine o badnjem danu zakrče prostor oko ognja i badnjaka.

„Protiv Crnogorske crkve se služi huškačkom politikom koja govorom mržnje raspiruje i podstiče mržnju i neprijateljstvo prema Crnogorcima zasnovano na netoleranciji i agresivnom srpskom nacionalizmu. To je rezultat izopačenog načina djelovanja jedne crkve koji im dozvoljavaju vlasti ove zemlje“, rekao je Vučinić.

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари37

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније